Voeding & Horeca

Studieprofielen 2e graad

Finaliteit

dubbele finaliteit

Interessevelden

de wereld van de horeca, voedingswaarden en gezondheid (theorie, praktijk, wetgeving); ondernemingszin

Profiel

Je wil kennis én vaardigheden ontwikkelen in de wereld van keuken en restaurant, van logies en onthaal. Je hebt oog voor voedingswaarden, gezondheid, veiligheid en hygiëne. Horeca betekent ook ondernemen. Je leert economisch en duurzaam handelen, plannen en organiseren. Deze opleiding gaat verder dan theorie: je oefent ook in gasten gastvrij onthalen en bedienen en leert het belang van teamwerk. Sociale en communicatieve vaardigheden – ook in andere talen – gaan je goed af.

Logisch vervolg 3de graad

Horeca

theoretisch □□■□□ praktisch

Finaliteit

arbeidsmarktgericht

Interessevelden

de wereld van keuken en restaurant; gasten gastvrij onthalen en bedienen

Profiel

Je wil graag de nodige technieken kennen en kunnen om in keuken en restaurant je mannetje te staan. Gezondheid, voedingswaarden, duurzaamheid, hygiëne zijn belangrijke begrippen voor je. Je wil uitblinken in het ontvangen en bedienen van gasten, voorstellen en serveren van gerechten en dranken, creatief en flexibel werken. Je voelt je aangetrokken tot samenwerken in team.

Logisch vervolg 3de graad

Restaurant en Keuken

theoretisch □□□□■ praktisch

Horeca

Finaliteit

dubbele finaliteit

Interessevelden

de wereld van de horeca, voedingswaarden en gezondheid (theorie, praktijk, wetgeving); ondernemingszin

Profiel

Je wil kennis én vaardigheden ontwikkelen in de wereld van keuken en restaurant, van logies en onthaal. Je hebt oog voor voedingswaarden, gezondheid, veiligheid en hygiëne. Horeca betekent ook ondernemen. Je leert economisch en duurzaam handelen, plannen en organiseren. Deze opleiding gaat verder dan theorie: je oefent ook in gasten gastvrij onthalen en bedienen en leert het belang van teamwerk. Sociale en communicatieve vaardigheden – ook in andere talen – gaan je goed af.

Logisch vervolg 3de graad

Horeca

theoretisch □□■□□ praktisch

Restaurant en Keuken

Finaliteit

arbeidsmarktgericht

Interessevelden

de wereld van keuken en restaurant; gasten gastvrij onthalen en bedienen

Profiel

Je wil graag de nodige technieken kennen en kunnen om in keuken en restaurant je mannetje te staan. Gezondheid, voedingswaarden, duurzaamheid, hygiëne zijn belangrijke begrippen voor je. Je wil uitblinken in het ontvangen en bedienen van gasten, voorstellen en serveren van gerechten en dranken, creatief en flexibel werken. Je voelt je aangetrokken tot samenwerken in team.

Logisch vervolg 3de graad

Restaurant en Keuken

theoretisch □□□□■ praktisch

Lessentabel 2e graad

HorecaRestaurant
en keuken
Tweede graad Groenendaal3e jaar4e jaar3e jaar4e jaar
Algemene vakken
Artistieke vorming1
Geschiedenis11
Godsdienst2222
Lichamelijke opvoeding2222
Mens en samenleving1
Project algemene vakken88
Talen
Engels2211
Frans2333
Nederlands44
Wetenschappen
Aardrijkskunde11
Bedrijfseconomie
Horeca1113
Informatica11
Natuurwetenschappen21
Wiskunde33
Beroepsgerichte vakken
Restaurant en keuken1717
Totaal32323232

download deze tabel

Andere domeinen van KNMC